razz och flyttlass

 
 
Igår var vi lite slitna men bestämde oss ändå för att gå till Razzmatazz, vår favoritklubb. Först strandhängde några och sedan mötte vi upp de andra och dansade till klockan sex. Tror jag ska skärpa mig lite nu, imorgon firar vi en månad i den här staden och det kanske är dags att börja använda springskorna och boka den där yogan samt att blanda ut klubbande med middagar och filmkvällar.
 
* * *
 
I förrgår vaknade jag med ångest för att gårdagen slutat med ett stort bråk med mina hyresvärdar. Jag smet ut, satte mig på ett fik och skrev till mina vänner att jag hade panik. Medan jag satt där gråtandes började han som jobbade där spela låtar av bandet på min tygpåse och mina klasskamrater tröstade och lovade sängplats och flytthjälp, så jag ryckte upp mig och flyttade ut redan samma eftermiddag. Jag rekommenderar inte att sova mellan två personer som snarkar OCH tycker om att gosa i sömnen trots att svetten redan rinner men det var ändå hundra gånger bättre än att stanna. Och idag flyttade jag och Tove in i en lägenhet i Grácia, världens mysigaste stadsdel. Vi har redan skrivit IKEA-inköpslistor och skapat en gemensam matbudget och nu firar vi med pepsi och choklad så jag tror att det ska bli jättebra!
 
 
 

sitges

 
 
 
 
Även om en älskar storstadslivet kan det hända att man känner för att se något annat. För några dagar sedan tog jag och de här personerna tåget till Sitges, en supergullig stad där vi hängde på en gaystrand, såg oss omkring och åt glass en hel dag.
 
 

la mercè

 
Den här långhelgen firar vi la mercé och med firar menar jag ser liveband, går ut tre dagar i rad och trängs med hela staden. Igår begav vi oss till stranden för att titta på fyrverkerier.
 
 
Tänk er fullmåne, sandstrand, hav och oändligt mycket finare fyrverkerier än alla jag sett i Sverige.
 
 
Det var verkligen så sjukt fint och efteråt satte vi oss på stranden och åt chips. 
 
Sedan följde en väldigt konstig men rolig kväll. Det här är från ett lite mer classy tillfälle när vi takbarhängde och blev fotade till hotellets facebooksida. Det slutade hursomhelst med att vi skreksjöng till Mando Diao och Nelly Furtado (??) på en ~hemlig bar~ och sedan somnade jag hos Ludvig och Linnéa för att slippa åka hem till värdfamiljen. Gick efter alldeles för lite sömn upp för att baka scones till dem, sedan har jag knappt varit hemma och nu ska jag tillbaka för kvällsbad och filmkväll. Har skaffat mig en charmig glasögonbränna och halvt svettas ihjäl idag så är _nästan_ avundsjuk på det svenska höstvädret.
 
 
 

det är tjugonde september och shortsväder

De få bloggar jag har tid att läsa skriver alla om kylan och spotify fylls av höstspellistor. Här havsbadar vi och måste fortfarande välja kläder efter vilka som är svalast. Efter skolan fyller vi våra matlådor till maxgränsen med billig salladsbuffé och stannar kvar i timmar för att plugga men det gör inte så mycket när skolans kaffe kostar 40 cent. Och jag är aldrig ensam tillräckligt länge för att ha tråkigt utan njuter av varje avverkat serieavsnitt. Mellan utskällningarna från hyresvärden och pluggdaterna går vi ut och ölar på lyxhotell och har givande diskussioner på sunkpubar. 
 
 
Och på vägen hem när en äcklig man tar mig på låret skriker vi alla spanska och engelska svordomar vi kommer på. I Uppsala har jag aldrig riktigt känt av det där med att det är jobbigt att gå hem på kvällarna men här förstår jag precis och ler i samförstånd mot alla tjejer jag passerar. Idag ska jag titta på en ny lägenhet! Tänk att dela boende med en kompis istället för en familj som försöker övertyga mig om att världen är en hemsk plats och att man ska stanna hemma jämt. *Håller tummarna*

en barcelonahelg

Har knappt en ledig stund så det är så oerhört skönt att ligga i sängen med datorn på magen ett tag. Jag måste nästan skriva lite om helgen eftersom den är bland de konstigaste jag varit med om. Varning för kantslipning och okaräktäristiska aktiviteter. (Och sluta smygläsa min blogg mamma, du får verkligen inte men var inte orolig jag har världens bästa vänner och vi tar hand om varandra och jag har det jättebra!) Okej:
 
I fredags möttes vi upp i finkläder för att ta del av x antal laxsnittar, sushibitar, cavaglas osv osv. Vi hade nämligen vip-lista (??) till ett fashion event (??)
 
 
~är en riktig bloggare~ (förstår varför folk bestämt sa nej när jag försökte dra med dem i den här bilden men men, kul med bildbevis)
 
Efter den upplevelsen sa vi hejdå till större delen av klassen och åkte 26 våningar upp till baren på hotell W vilket var svinlyxigt såklart. Så småningom tog vi oss ner igen och bestämde oss för att nattbada! Och trots att nattbad är det bästa som finns kanske jag ångrar det en liten, liten smula för igår råkade jag röra skorna jag haft på mig och fick sand över precis hela golvet. Yolo osv. Sedan följde lite oklart strandhäng och en ännu mer oklar taxiresa hem för följande dag var både min spanska mobil, mitt metrokort och mina kontanter borta. Ingen katastrof dock eftersom jag hade nycklarna kvar och lämnat allt som verkligen är viktigt hemma. Förstår bara inte riktigt hur det gick till men fick lite panik när jag inte hade något att betala med så kan ha sprungit ur taxin och störtat in genom dörren och uppför de fem våningarna....Hehe. 
 
I lördags sov jag till klockan 17! Och eftersom ingen människa normalt sover till sen himla eftermiddag förstår jag att jag hade en triljard missade samtal. Jag var iallafall 100 % ångestklump i det ögonblicket med endagslinserna kvar i ögonen så jag mötte Isabelle och Ingeborg bums och skrattade nästan konstant istället för att sitta ensam och tårögd. Den tallriken med patatas bravas var bland det godaste jag ätit. Sedan skiljdes vi åt för att åka hem och snabbt byta om och ta oss hem till Ludvig och Linnéa där det var så trevligt att jag slutligen bröt mitt löfte om att aldrig i livet följa med ut. Så det slutade med att vi dansade till Icona pop och takterrasshängde på Razzmatazz vilket är mitt favoritställe hittills. Sedan sov jag på Linnéa och Ludvigs bäddsoffa och fick pannkaksfrukost (<3 <3) innan vi mötte upp några andra för mycket trött loppishäng, falafelätande och pluggfika. När jag promenerade hem igår kom jag på mig själv med att le stort hela vägen för att jag verkligen börjat känna att det här är min stad och för att jag är så kompiskär i de jag tillbringar dagarna med.
 

día once de septiembre

Idag är det festivos här så vi har ingen skola. Jag träffade Ingeborg och Ludvig för att fika (eller snarare ha panikbeslutsångest i en timme eftersom vi hittade en PERFEKT vegetarisk restaurang) och promenera runt och titta på vad som hände.
 
 
Vilket var det här! Katalonien firar nationaldag idag så alla klädde sig i flaggor och demonstrerade för självständighet. 
 
 
Verkligen hela stan var flaggfylld och folk bildade en 40 mil lång mänsklig mur där de höll varandras händer. Så fin grej. Dock vet man ju inte riktigt vad man ska tycka som bor här och pluggar castellano. Det är nästan så man skäms bland alla "keep calm and speak catalán"-tröjor. Men men, det är väl alltid fint med lite gemenskap, och dessutom var det inte bara ord om självständighet utan också om feminism och annat bra. 
 
* * *
 
Eftersom vi bor i en av världens roligaste städer var vi nästan tvungna att carpa lite diem igår. Vi gick på rockbarer där alla kunde ha varsitt par hörlurar med svinhög musik och ha ensamdisco och en hemlig bar där man skulle ringa på en dörr utan skylt och gå uppför trapporna i vad som såg ut som en vanligt bostadshus. Vi pratade spanska, gick till fler ställen och fuldansade till slut på scenen till dålig house och rymde överlyckliga upp till en annan våning där jordens charmigaste dj spelade the Cure och Aqua i en rökfylld spegelsal. Och hur trött en än är på house skriver vi ändå upp oss på listor där beskrivningen är "cool and edgy house music".......vad gör man inte som student för gratis sushibufféer och drinkar. 
 
 
 
 
 
 
 
 

en bra helg och boendepanik

Imorse vaknade jag trött men glad och med tanken "åh vad bra att jag flyttade hit!!". Hittills har jag inte ens längtat hem och det jobbigaste som hänt var ungefär igår när jag var på väg mellan två ställen och drabbades av sjuka chipscravings när jag hittade en automat vid metron men råkade välja jamón dvs skinksmak. 1) Jag gillar inte skinka 2) jag är vegetarian men men gjorde ju mitt projektarbete om hur ohållbart matsvinn är så åt pliktskyldigt upp dem.
 
Till saken: idag är rent ut sagt en skitdag. Det började med att jag trampade i hundkiss på väg till köket. Bara det liksom, jag tycker inte ens om hundar och deras är extra äcklig. Sedan skulle vi spela basket (!?) och det slutade med att min värd satt och försökte konvertera några främligar till sin kristna frikyrka. Då fick jag nog. Folk får tro på vad de vill MEN man ska respektera andra. Efter det har jag varit mitt jobbigaste jag, högljutt förklarat att jag är ateist och bråkat två gånger för att de vägrade låta mig gå hem. (Hade nästan saknat att bråka lite helt ärligt, det är jobbigt att vara trevlig jämt.)
 
 
"Nej jag vill inte ta någon bild" "JO!! du måste" Mycket pepp uppenbarligen.
 
Nu överväger jag att försöka hitta ett bättre boende. Men! Jag har faktiskt haft en underbar helg i övrigt, så delvis för att muntra upp mig själv kan jag ju berätta om den istället:
 
I fredags kväll var jag och några till hemma hos ett par vänner i Barceloneta och virrade sedan bort oss totalt. Till slut lyckades vi följa musiken uppför ett berg och hittade uteklubben vi skulle till. Det var jätteskumt på många sätt men kul!! Vi dansade till vad som hade kunnat vara samma dåliga houselåt på repeat (USEL DJ) och hängde med tyskar (så himla mycket turister, pratade nog inte spanska en enda gång) i vad som kändes som en evighet. Jag hoppade av bussen hem med löftet att komma över följande dag klockan ett (!!) och plugga och väckte hela familjen när jag tvingades ringa på den reglade dörren eftersom vi missförstått varandra, spanskan är inte helt hundra.
 
Imponerande nog lyckades vi med pluggplanen. Jag och Ludvig satt på ett superfint ställe och diskuterade läxor tills vi kände att det var dags att gå innan de slängde ut oss och precis då var det världens sjukaste skur så vi SPRANG hem till dem och där blev jag kvar för regnet vägrade sluta. Linnéa och Ludvig bjöd mig på världens godaste paj innan vi sa hejdå-vi-ses-om-en-stund. Jag promenerade till Ellinors hostel och umgicks med henne och några argentinare som ville att vi skulle följa med ut men jag var lite sliten så jag följde med de andra till en bar istället (och HÄR passar chipshistorian in!) där exakt alla runt oss verkade vara på date. Vi hade dock roligt ändå och det var min första riktiga helg i Barcelona. Har förmågan att bli kär i ungefär alla städer som inte är Uppsala men den här är nog ändå en av mina största förälskelser hittills. 

carrer del comte d'urgell

 
Jag har kommit in i någon sorts vardag. Lärt mig använda gasspis och vilka vreden man måste justera innan man duschar. Nu promenerar jag till skolan utan att stanna i varje gathörn för att frenetiskt leta efter en skylt med ett gatnamn att jämföra med min avfotade google maps-karta.
 
 
Här är den sista delen av min promenad hem. Min gata alltså. Barcelona är så himla mycket fina fasader, var man än stannar i min stadsdel är det fina hus överallt. Om man går in möts man dock nästan alltid av sorgligt slitna trappuppgångar. Tänker att det måste varit oerhört fint här när allt var relativt nybyggt.
 
 
Här är mitt gathörn! Jag bor i huset till höger här. Jag tror att det är femte våningen men jag tappar alltid räkningen. Det finns ingen hiss...mina benmuskler kommer iallafall inte tyna bort för att se det från den ljusa sidan.
 
 
Och efter att ha gått till skolan och sedan tillsammans med ett par vänner frågat runt på bokhandlar efter den mest nödvändiga kurslitteraturen har min kväll sett ut ungefär såhär. Jag handlar mat och lagar mat och gör läxor så var inte alltför avundsjuka, allt är inte turistande, stränder och barer. (Dock är det fredag imorgon!!!)
 
 
 

parkbesök och motvilligt bollspelande

Jag fortsätter att hänga med på diverse utflykter MEN idag har jag ägnat mig åt en annan utmärkt aktivitet nämligen serietittande. Har börjat få lite mer utrymme vilket är oerhört skönt. (Hur kul det än är med nya vänner och upplevelser behöver jag min ensamtid.) Har gjort min första riktiga storhandling idag och har alltid tyckt om matbutiker så kände för att utforska vartenda hörn efter rolig frukt och ovanliga chokladsmaker. Dock är studentlivet som bekant inte superglamouröst så det blev liksom inte så mycket roligare än consums egna sojamjölk och spenat ungefär.
 
Hur som helst! 
 
Jag har besökt Parc Güell. Det var väldigt speciellt och väldigt fin utsikt men det kan man väl nästan kräva efter oändligt med trappor.
 
 
Såhär!
 
 
Och såhär såg jag ut. Lagom stel regisserad pose. Alltså. Alla dessa bilder på mig är tagna av min hyresvärd Doris som varje gång vi ser något nytt säger ANNA! FOTO! och viftar till sig min mobil. 
 
* * *
 
Som tur är har jag en "värdsyster". Hon är supergullig och förstår när jag är helt borta eller opepp på något. Igår ville ingen av oss till stranden på kvällen MEN det slutade med att vi spelade beachvolleyboll i timmar. Konstigaste skaran personer: vi, mamman, några unga vältränade killar av olika nationalitet som Caris (värdsystern) viskade till mig var typ det vackraste hon sett, en jobbigt pepp spanjorska, ett par korta killar som viftade med händerna á the ketchup song innan varje tillslag och en frodig medelålders man. Det var...kul. Vi säger såhär: jag gjorde iallafall inte bort mig VARJE gång bollen närmade sig mig.
 
Men bollsporter och jag är trots allt inte bästisar så när Caris bestämde att vi skulle tävla om vem som sprang till vattnet snabbast var jag mer än på. (Jag vann. Kvällsbad och strandlopp passar mig bättre än volleyboll.)
 
* * *
 
Idag var min första skoldag och det kändes bra! Skolan ligger jättecentralt och har luftkonditionering (<3) och en terass man kan hänga på så allt jag saknar är väl maten på rosendal. 

septemberbad och takhäng

 Än så länge har jag knappt haft en ledig stund. Den här familjen är så himla söt och drar med mig på saker hela tiden.
 
 
I förrgår på kvällen skulle vi plötsligt ut och titta på en fontän med massa belysning och musik. 
 
 
Sedan åkte vi upp med hiss på en hög byggnad och tittade på utsikten!! Och här uppe någonstans drog de in mig på en rockbar där vi dansade till konstiga spanska hits blandat med grease och abba. Tillsammans med pensionärer som gör stela salsasnurrar och en """dj""" med en tröja med texten PLAYER i strasstenar. Mycket underligt som ni förstår.
 
 
Och igår åkte vi till stranden!!!!!!!! Eller vi var mest i vattnet egentligen, så himla fantastiskt med badväder i September. Det finns strand mer centralt också som vi åkte till men den här var jättefin. Fick lite carpe diem-feeling så hängde med ut på en sån här bananbåt (där man åker efter en båt som gör så att man svänger och guppar en massa) och njöt av fartvinden i håret.
 
 
 
Efteråt var det meningen att vi skulle gå på bio men när jag fick sms av svenskarna jag hamnade på samma flyg som på vägen ner om att de skulle träffas kändes det aningen mer lockande. Vi letade upp en fantastiskt fin takterass som mina nya vänner hört skulle vara väldigt trendy där vi slog oss ner och åt och så tills de stängde. Vi tänker att det ska bli ett av våra hängställen och att vi ska testa alla de "6 best rooftop bars in Barcelona" eller hur det var som de hade hittat. Ni ser ju hur fint!! 
 
 

RSS 2.0