madrid

Okej, så här är det:
jag har ingen kamera och något väldigt mystiskt har hänt med min mobilkamera så att alla bilder förvandlas till något diffust suddigt. Men jag lever absolut. I helgen besökte jag huvudstaden, vi hoppade på ett inrikesflyg vilket tog emot men var fantastiskt lyxigt, och så lämnade vi för första gången ett skymningsvackert Cataluña under oss. Madrid var hur bra som helst så här är en topp 4-lista:

1) När vi var i Retiroparken (som var så.fin.) och gjorde världens turistigaste sak nämligen hyrde en liten roddbåt och turades om att ro runt på den lilla dammen. Alltid skriksjungandes (mest båtlåtar och Håkan) så att exakt alla stirrade på oss men vi hade uppenbart roligare än dem så det gjorde inget.
2) När vi hade varit panikhungriga ett ganska långt tag och hamnade på världens mysigaste italienska restaurang av en slump där vi hade roliga samtal och åt gott för att sedan inse att vi ätit middag till TVÅ PÅ NATTEN. Spanien alltså.
3) Att leka förfestlekar på hostelrummet. Som tur är för mig delar vi alla samma kärlek till lekar så jag knöt hörlurssladdar runt de andras pannor, satte min sovmask bakochfram och så körde vi lappleken en liten oändlighet. Väldigt mycket lekar över huvud taget. Mycket bra grej.
4) Vi var på Prado och tittade på El jardín de las Delicias och Las Meninas till exempel vilket var häftigt. Älskar konstmuseum och det här var väldigt bra, tips!!

Helgen får fem av fem patatas bravas men det är ändå lite skönt att vila fötterna och sova ut.

ett litet livstecken

Det finns liksom inte så mycket tid mellan svåra fonetiktentor, superlyckade karaokekvällar, långa pluggdejter och fantastiska maskeradfester. Så det här med att dokumentera går lite sådär. Jag har varit här mer än halva terminen, klarat mina första tentor och haft ett par svinläskiga intercambios (exakt lika läskigt som nätdejting men med målet att bli vänner och öva språk.) Här är lite annat som hänt!
 
 
Ludvig fyllde år så vi köpte vimplar och partyhattar och allt gott vi kunde hitta för att sedan överraska honom i världens finaste park. 
 
 
Vi utnyttjade en seg dagen efter utgång-dag till att gå på konstmuseum. Vi har tittat ganska mycket på konst senaste tiden faktiskt. Mycket bra dag, tipsar om det här som heter Macba.
 
 
Bokläxor har aldrig varit min favoritgrej, sedan jag kom hit har jag inte läst ut en enda bok som jag valt själv trots att jag tog med ett gäng. Det finns alltid en spansk bok som vill bli läst så då får de andra vänta helt enkelt, tyvärr.
 
 
Sedan hände det här fantastiska!! Mina två systrar, den ena biologisk och den andra bara världens bästa person som kommer över och äter frukost med oss på söndagsmorgnar eller går långpromenader och bakar varannan dag. När man bor i Uppsala alltså, så hade saknat dem en hel del.
 
 
Och besök innebär en bra ursäkt att turista lite. Älskar fortfarande den här staden även om flera av mina vänner blivit rånade och man inte vågar gå hem själv om nätterna. När jag frågade min syster om jag förändrats något svarade hon att jag var likadan men lite gladare. Och så är det nog också, jag mår så bra här, min handsprit har stått bortglömd, mina tvångstankar har dykt upp allt mer sällan och jag har alltid något att se fram emot. Just nu är det mest att vi bokade en ~madridweekend~ igår!!! Som vi firade med ostbricka...Skäms nästan för hur dåliga vi är på det så kallade studentlivet.
 
 

RSS 2.0