día once de septiembre

Idag är det festivos här så vi har ingen skola. Jag träffade Ingeborg och Ludvig för att fika (eller snarare ha panikbeslutsångest i en timme eftersom vi hittade en PERFEKT vegetarisk restaurang) och promenera runt och titta på vad som hände.
 
 
Vilket var det här! Katalonien firar nationaldag idag så alla klädde sig i flaggor och demonstrerade för självständighet. 
 
 
Verkligen hela stan var flaggfylld och folk bildade en 40 mil lång mänsklig mur där de höll varandras händer. Så fin grej. Dock vet man ju inte riktigt vad man ska tycka som bor här och pluggar castellano. Det är nästan så man skäms bland alla "keep calm and speak catalán"-tröjor. Men men, det är väl alltid fint med lite gemenskap, och dessutom var det inte bara ord om självständighet utan också om feminism och annat bra. 
 
* * *
 
Eftersom vi bor i en av världens roligaste städer var vi nästan tvungna att carpa lite diem igår. Vi gick på rockbarer där alla kunde ha varsitt par hörlurar med svinhög musik och ha ensamdisco och en hemlig bar där man skulle ringa på en dörr utan skylt och gå uppför trapporna i vad som såg ut som en vanligt bostadshus. Vi pratade spanska, gick till fler ställen och fuldansade till slut på scenen till dålig house och rymde överlyckliga upp till en annan våning där jordens charmigaste dj spelade the Cure och Aqua i en rökfylld spegelsal. Och hur trött en än är på house skriver vi ändå upp oss på listor där beskrivningen är "cool and edgy house music".......vad gör man inte som student för gratis sushibufféer och drinkar. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0