la semana pasada

Jag antar att ni kanske tröttnat på mina beskrivningar av *galna fredag- och lördagsnätter* och töntiga vimmelbilder så därför skriver jag knappt något här. Men igår såg vi på film och åt chips och jag somnade i Ludvigs bäddsoffa (precis som natten innan och så många nätter att jag funderat på att ta dit en sovtröja och sovmask) tillsammans med två till som sjöng vaggvisor och läste spanska dikter. Idag är följaktligen en mycket bra söndag för den innehåller ingen ångest men desto fler nutellavåfflor, havsbad och kvällspicknickar.
 
I veckan hade jag den vidrigaste tentan på kursen och efteråt måste man ju fira att man lagt den bakom sig så det gjorde vi:
 
 
Vi skulle först fira med något fancy restaurangbesök men det slutade med falafel i raval. Absolut värdaste, tips tips. Sedan gick vi dock och drack drinkar på världens. finaste. restaurang. 
 
 
Taket ♥ 
 
 
 
Sedan har Karro varit här!!! Min första träff mellan mitt Barcelona- och Uppsalaliv och det var jättekul såklart.
 
 
Och en sak till! Tillåt mig presentera min rumskamrat; Vi gör nästan allt ihop men väl hemma ligger vi mest i varsitt rum med dörren öppen emellan och ser på serier. Här ser ni oss på utflykt i Tarragona och nödlösningen "vi kör den stelaste posen vi kommer på". 
 
 
 
 
 

tentafirande

I fredags hade vi vår första tenta och när en sådan är avklarad måste en ju fira. Vi köpte svindyr vegetarisk färs och avokados och gjorde en ordentlig tacomiddag. Alltså. I Sverige åt jag tacos varje fredag med min familj i flera år. Om det inte fanns majs eller om någon glömt köpa nachos var helgen förstörd ungefär, så det var ganska fantastiskt att få äta sin favoritmat efter en hel månad.
 
 
Efteråt kom världens oväder och vi tillbringade kvällen med ost, kex, mörk choklad och rödvin. Och allsång. Det spelar ingen roll om det är en låt från melodifestivalen 2004 eller mannen i den vita hatten (som kommit att bli vår låt lol) - vi skriksjunger ändå.
 
 
Sedan blev vi sugna på att gå ut och eftersom vi gått direkt från tentan var vi kanske inte våra fräschaste jag, här tar jag därför det tveksamma beslutet att låta mina småfulla vänner sminka mig och sätta upp mitt hår. Gulligt hursom.
 
* * *
Igår åkte vi till IKEA, köpte nödvändigheter och kände oss som i Sverige för ett par timmar. Efteråt gick jag och Tove, min roomie, ut på en promenad efter att jag jämrat mig om att alla mina kjolar är ölfläckiga eller saltvattenskadade och att vi inte har en tvättmaskin än. Vi hittade jordens gulligaste affär och jag handlade i en pytteliten men fantastisk second hand-butik och sedan fick vi smaka på någon slags smält choklad som var så obeskrivligt god att jag sprang runt och pep och slickade ur hela muggen. Förälskade mig definitivt i den här stadsdelen, är så glad att jag lyckades hamna här till slut. Sedan sågs vi hemma hos Ludvig och Linnéa i vanlig ordning och hade lekkväll där jag fick varenda jobbig pekning i pekleken men det var kul ändå. Och där kan helgsummeringen få sluta för utgången som följde var kul men inget specellt. I nuläget lutar det åt att stanna en termin till för allt här är så himla bra.
 
 

RSS 2.0