en vecka

Jag tänkte att jag kunde redogöra för hur en hel vecka kan se ut här. De flesta är lite konstiga, för vi har inte skola varje dag och börjar oftast runt två. Såhär såg den gångna veckan ut iallafall:
 
Måndag:
Skola, plugg, mötte upp en kompis på besök och gick runt på lite barer i gotiska kvarteren.
 
Tisdag:
Lunch i trädgården, några vänner kom över på middag, vi gick på Crappy Tuesdays på Apolo vilket jag velat göra sedan september!! Kul!! Denna fantastiska middag: obs lägg märke på storleken på guacamoleskålen.

 
Onsdag:
Klassen spelade volleyboll/picknickade på stranden. Jag hade bara ben (!)
 
Torsdag: 
Gick i skolan länge, mådde inte så bra. Dock bra middag, tips: koka ris, ha på risvinäger, blanda i skål ihop med avokado, sojabönor, alger/sjögräs, hyvlad gurka och purjolök. Ha på god soja med mycket wasabi. Klart!

Fredag:
Tog bort mitt bandage!! Sedan var jag hemma från skolan, såg på film och pysslade inför lördagen. Gjorde bland annat denna fina vimpel och rimmade på presenter.

*
Lördag:
En i mitt kollektiv fyllde nämligen 21 så vi pyntade allt rosa, la fram rosa paket och sjöng. Lunch och middag ute, loppisrunda och så en mycket trevlig hemmafest!!! 
 
 
Söndag:
Resten var lite döda efter sin utekväll men jag själv som bara druckit kaffe och läsk dagen innan tvingade ut dem på långpromenad och sushilunch. I favoritparken stötte vi på klasskompisar också så hängde lite med dem. Knäppt hur jag kan hata så mycket på Uppsala och hur litet det är när jag springer på hälften av de jag känner på minsta lilla utflykt här nere.,

sol

 
Jag vet inte om det är med skam eller stolthet jag ska berätta att jag dragit på mig min första skateskada. På väg ner mot en kompis i Barceloneta landade jag fel på foten och fick byta chips och sällskap mot högläge och provisoriska strumpbyxbandage. Grät några skvättar av ilska över att kanske behöva ställa in morgondagens resa men lyckades på morgonen få ett riktigt bandage och lite doktorsråd på en vårdcentral. Så jag kom iväg och överlevde på enbart spanska en hel helg (!!!!) Nu är jag hemma igen och äter frukost på balkongen och lunch på vår innergård, har hört att det snöar i Sverige och här är mitt största problem att få i mig nog med vatten. 
 
 
 
 
 

bra saker just nu

♥ Det går att dricka sitt morgonkaffe på balkongen och sitta kvar och läsa hela förmiddagen för att det är så skönt i solen
 
♥ Trots att det är veckans kallaste och enda molninga dag är det fullt möjligt att en sen eftermiddag efter skolans slut slå sig ner på en picknickfilt och parkhänga i sin tunnaste jacka
 
♥ De senaste matdagarna av tacos/kikärtshamburgare/seitanwok med jordnötssås
 
♥ Att skriva "kom över på mat!!" till en kompis som sedan stannar kvar jättesent för att det var så roligt att prata om politik och spela besserwizzer
 
♥ När instagramflödet fylls av svenska solnedgångar och solen faktiskt inte ens är på väg ner än här borta
 
 
♥ Och jag har fortfarande inte kommit över detta fantastiska: när jag plötsligt längtar efter havet är det bara att promenera dit
 

♀ 8 de marzo ♀

Igår var det som bekant internationella kvinnodagen, något som alltid är viktigt men nästan kändes extra relevant nu när en är bosatt här. Det märks tydligt att Spanien är mindre jämställdt och PP, regeringspartiet, är emot fri abort. Jag bestämde mig för att delta i en feministisk manifestation trots att jag mådde svindåligt.

 
Det var så mycket folk! Unga och högljudda, gamla som kom fram och berättade att de kämpat sedan åttiotalet. Vi gick genom staden tills det blev mörkt. Det var lite svårt att känna sig riktigt delaktig eftersom det var mycket ramsor på catalan men det var ju fint bara att gå med. ♀ Mi cuerpo, mi forma de follar, no se arrodilla ante el sistema patriarcal! 
 
Här har vi mig lite senare under kvällen, efter att ha satt i mig en supergod burgare med sötpotatis. Jag är vegan på prov den här månaden, med i djurrättsalliansens stora veganutmaning, så det är tur att det finns lite goda ställen att äta på. Min kära vän Ellinor fyllde 21, så här är jag hemma i hennes fantastiska lägenhet. 

 
Och så har vi fredagen. Det var sällskapsspelkväll hemma hos oss med klassen och så himla roligt. Måste lugna mig när det kommer till sångspel alltså, blir lite för exalterad. Den här kvällen slutade lite underligt dock, jag åkte till razz med de här personerna och låter världens fulaste fotoautomatbild tala för hur det var. Nu ska jag tentaplugga!

vad jag haft för mig genom andras mobilkameror

Eftersom jag är ca 0 % intresserad av att fotografera, inte äger någon kamera och har en ny mobil med minst lika dålig sådan som min tidigare blir det lätt bildbrist. Mina fanz (dvs mamma) har efterfrågat mer bloggande så jag tänkte visa ett lass bilder från vänner (kollektivet...) som visar vad jag hittat på den senaste tiden! 
 
 
Låt mig presentera de som tillsammans med mig går under namnet kollektivet. Det är alltså de här personerna som får stå ut med mina hungerpanikutbrott, se mig i mina fulaste morgonfrisyrer, trösta mig när jag gråter och tillbringa ett väldigt stort antal av dygnets timmar ihop med mig. De är världens bästa. Här är vi på väg ut på en helt vanlig mathandling som behövde skojas till lite för att orkas med.
 
En utflykt till el búnker, en...just det...bunker som ligger en lång klättring upp i en park utanför centrum och har en makalös utsikt över staden. 
 


Mycket vanligt scenario: kollektivet hänger runt middagsbordet. Här ser ni oss hugga in på vår vanligaste favoriträtt, kokosmjölkswokgryta ♥ ♥ ♥ Kan varieras lite hur som helst och verkar hittills omöjlig att tröttna på.
 
Nej-men-är-det-Anna-på-en-bräda?? Japp. Kanske inte behöver nämna att mina klumpiga sidor är mindre fördelaktiga när det kommer till detta nya intresse. Det här är Arc de Triomf, av oss kallad *arcen* och ett prima pennyboardhäng. Nästa gång vi var där vurpade jag ungefär där jag står på bilden och blev utskrattad men det är bara att resa sig och kicka iväg igen.
 
 
Slutligen har vi en underbar februaridag som tillbringades nästan helt i favoritparken med fina klassisar. Här syns min kärlek till mat rätt bra *tittar förälskat ner i pastasalladen* 
 

carnaval

För några dagar sedan firade jag ett halvår som Barcelonabo vilket känns lite overkligt. Det är liksom fortfarande lite svårt att ta in att det är min vardag att bo här, att jag kan promenera ner till havet om jag vill, att det finns palmer överallt, att det redan går att ta av sig vårjackan ibland. 
 
Förutom att jag dras med världens envisaste förkylning som övergår från att visa sig som feber till att dränka mig i snor till att tortera mina halsmandlar och får mig att bli vårdguidens mest frekventa besökare är det bra med mig! Jag är inne i en period som präglas av att jag översköljs av framtidsångest alltför ofta vilket är lite dumt då det får mig att glömma hur bra allt faktiskt är just nu.
 
 
Igår carpade vi iallfall tisdagen genom att ta tåget till Sitges och gå på karneval! Här ser ni min kära vän Ludvig poserandes med en månader gammal present från mig från en resa till ikea då jag kom till skolan nästa dag med den här fina inslagningen.
 
 
 
Alltså haha.
Jag har inga paradfoton. Ni kan få se lite fula bilder på mina vänner dock! Här har Josefine övertalat mig att ta det oerhört tveksamma beslutet att köpa blinkande rosettdiadem?? Prutade dock ned priset ordentligt vilket var tur eftersom mitt blev snott sedan....Alltid denna otur. (Exempel 1) Har haft sönder min mobil härom veckan och tvingats köpa en ny. Exempel 2) några fulla spanjorer spillde sangria över min vita jacka så den pryds numera av en mängd ocharmiga rödvinsfläckar Exempel 3) gick helt nykter och pigg in i en buske och rev upp halva låret)
 
 
Men det var sammanfattningsvis väldigt roligt!! Jag och tio klasskamrater hade improviserat ihop diverse utstyrslar från fula reabutiker eller chinos, jag och delar av mitt kollektiv var cheerleaders. Obs världens sämst genomförda utklädnad och extremt töntigt men ändå kul att dansa med glitterpompoms. Sedan när vi tröttnade på fulla, utklädda, våldsamma, stöldbenägna turister tog vi ett tåg och en taxi hem och somnade mycket nöjda med den tisdagen!
 
 

RSS 2.0